Back to Home

 

Dr. Bunyevácz Zsuzsa

 

 

1. Életrajz

 

Születési hely, idő: Szombathely, 1955. május 26.

 

Iskolai végzettség:

1978. Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar

1982: egyetemi doktori fokozat

 

Munkahelyek:

1980 – 1985  Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerhatástani Intézet, tudományos munkatárs

1985 – 1994  Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Biológia Tanszék, főiskolai adjunktus

1995 – 1999 Intermédia Plusz Kft és Eastergate Agency Ltd. (London) ügyvezető igazgató

1999 – több lap vezető szerkesztője, illetve a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának riportere

 

Családi állapot: elvált (1993)

 

Gyermekek száma: 3 (1982, 1984, 1987)

 

 

2 - 3. Munkaterület - Érdeklődési kör

 

A munkaterületem és az érdeklődéséi köröm leírása egyfajta rendhagyó életrajznak is tekinthető, melyben megpróbálom kiegészíteni a fentieket.

Annak ellenére, hogy természettudományokkal foglalkoztam életem nagyobbik felében (biofizika, biokémia), érdeklődésem korán a történelem és a művészetek felé fordult, azonban sokáig nem mertem megkockáztatni a váltást. Ma már úgy gondolom, hogy a Sors segített: több szomorú esemény – halálesetek, válás – rákényszerített arra, hogy átértékeljek mindent magam körül, aminek eredményeképp gyökeresen megváltoztattam az életemet. A tanulás évei következtek ismét: pár évig  pár hónapos utakra mentem szerte a világon (Afrika, Közel-Kelet, Karib-tenger stb.), pénzem persze nem lévén , gyakran autóstoppal, állomásokon aludva. Már korábban is fotóztam, az utakon készített képeket aztán sikerült eladnom. Majd sikerült három évre a gyermekeimmel Londonba menni, ahol ugyan a vízumom szerint üzleti vállalkozást kellett volna indítanom, de nem lévén üzletasszony, valójában takarítással tartottam fenn magunkat. Ezekben az években próbáltam az angol nyelven fellelhető minden olyan könyvet beszerezni és elolvasni, ami csak lehetséges volt számomra, illetve múzeumokat, képtárakat járni, és minél többet olvasni és tanulni.

            Érdeklődésem hamar felébredt az őstörténet után, ezen belül különösen a „kezdet” érdekel, „amikor a királyság leszállt a Földre”, illetve minden, ami ebből következik: Nimród, az Első Király, a Grál-hagyományok, az Árpád-házi királyaink stb.

            Nem vagyok ugyan se történész, régész vagy levéltáros, viszont van tapasztalatom a természettudományos kutatások területén. Véleményem szerint a kutatás metodikája, az irodalmazás, az eredmények értékelése nem különbözik lényegesen a két területen. Munkám során kényesen vigyázok arra, hogy a – mivel, mint említettem nem vagyok történész – tanulmányaimban, cikkeimben írtak ne úgy tűnjenek, mintha én „fedeztem volna fel” az egyes megállapításokat. Rendszerint két módszert követek: 1. mint újságíró, interjút készítek az adott téma szakértőjével, így a szakember véleményét írom le 2. Az adott téma kutatása során adatokat gyűjtök, ezeket rendszerezem és levonom a következtetést, de ebben az esetben minden egy-egy megállapításnál odaírom, hogy kinek  a megállapításáról van szó, tehát mások megállapításait próbálom összegezni.

            Talán abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munkaterületem és érdeklődési területem fedi egymást. Közel hat évig szerkesztettem az Elixír nevű magazint, ahol állandó őstörténeti rovatot vezettem be, ahol az ősi szimbólumoktól kezdve a szent helyekig, sok mindennel foglalkoztam. A lapnál a szerepemet abban láttam, hogy – ha már a Jóisten talán megáldott az írás képességével -  a szakemberek tudományos megállapításait közérthető módon a minél nagyobb nyilvánossággal megismertethessem, ugyanis tapasztalatom szerint egy őstörténeti cikket egy újságban sokkal többen olvasnak, mint egy tudományos tanulmányt, és véleményem szerint céljaink közt kell szerepelni őstörténetünk „közhírré tételének”.

            Egy éve szerkesztem a Magyar Jelen című hetilapot, ahol állandó őstörténeti rovatot indítottam, ahol több, az „ügy” szempontjából rendkívül fontos szerző számára sikerült állandó megjelenési lehetőséget biztosítani, illetve jelentős részét én írtam.

            Nem csak a foglalkozásom miatt érdekel az aktuálpolitika. A rádióban és az újságban több nemzetstratégiai témával is rendszeresen foglalkozom, például népességfogyás, betelepítés, nemzeti haderő, stb.

 
 
4. Tanulmányok

 

Az elmúlt években az Intézet érdeklődésre számot tartható több cikkem és tanulmányom gyűlt össze, és természetesen jelenleg is dolgozom néhányon, amelyeket hálás köszönettel és örömmel bocsátanék rendelkezésre.